Cercar en aquest blog:

26 d’agost del 2012

Vídeo: La Cucafera es manifesta per poder participar a la Baixada de l'Àliga


Els membres de la Cucafera han reivindicat aquesta tarda a la Plaça de la Font poder participar en la Baixada de l'Àliga de Santa Tecla. La Colla del Barri del Port va sol·licitar a l'Ajuntament de Tarragona poder formar part d'aquest popular acte que té lloc a les escales de la Catedral el dia 21 de setembre. D'entre les bèsties sense foc pirotècnic, és l'única que no participa. Sí ho fan el Àliga, element principal, la Mulassa i el Lleó, a més dels Gegants Moros i els de el Cós del Bou.


Aquest any La Cucafera ha volgut unir-se però el Consistori ha manifestat que per qüestions de seguretat, donada les seves grans dimensions, no és adequat i per tant ha denegat el permís. Els "portants" de l'element consideren que disposen de membres suficients i poden dur a terme mesures de seguretat com per poder participar sense problemes, i se senten disgustats.


Per reivindicar-se, han fet una marxa de protesta amb la versió reduïda de la Cucafera des del Local de la Colla del Barri del Port, situada en la Calle Sant Miquel, fins a la Plaça de la Font amb pancartes. Allí han fet un assaig mostrant el seu disgust amb xiuletades i tocs de tambor. D'una forma o una altra, han declarat que el dia 21 estaran presents a la Baixada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada